autodesk autocad lt 2014 educational license acrobat xi pro student discount graphisoft archicad 19 purchase archicad student license

dreamweaver cs5.5 oem buy inventor professional 2015 for sale purchase access 2013 illustrator cs6 mac os edition educational license autocad civil 3d 2017 purchase

Nieuwsbrief 22

1. Kennismakings- en Ontmoetingsdag in Buren

2. Vladimir Megre laureaat Gusi Vredesprijs 2011!

3. Tweede werkweek in Veere

4. Workshop Hexagonstrobalenbouw door Tom Rijven

5. Gemeenschapsruimte

6. Bouw roundhouse in Cornwall

 

1. Kennismakings- en Ontmoetingsdag in Buren

Op zaterdag 19 november a.s. organiseren wij weer een kennismakings- en ontmoetingsdag voor geïnteresseerden in Anastasiadorp, dit maal in Wilgje Buitensport, Hennisdijk 7, 4116 RK in Buren (dus niet in Culemborg!).

Deze locatie is beter voor ons doel geschikt, maar niet goed bereikbaar per openbaar vervoer. Daarom zullen er voor hen die per openbaar vervoer willen komen pendelauto's rijden (herkenbaar aan het bordje "Anastasiadorp" onder de achterruit van de auto) van station Geldermalsen naar de boerderij Wilgje Buitensport, met vertrektijden 09.45, 10.00 en 10.15 uur. Degenen die hiervan gebruik willen maken dienen dat aan te geven in het formulier, of - indien zij zich al eerder opgaven - per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Komt u met eigen vervoer dan is el periodico de la farmacia hier de Route

We stellen ons de indeling van die dag als volgt voor:

10.00 uur Inloop met thee, koffie en koek

10.30 uur Opening Ontmoetingsdag

Introductiefilm

11.00 uur Stand van zaken Borger-Odoorn

Werkwijze pioniers Anastasiadorp

Vraag en antwoord

12.30 uur Potlucklunch*

14.00 uur Waterritueel

14.30 uur De start van Anastasiadorp:

  • hoe richten we de algemene (permacultuur)tuin in rond het ontmoetingscentrum / theehuis?
  • Welke (eetbare) planten en bloemen / (bessen)struiken / (vrucht)bomen willen we erin hebben?
  • Hoe willen we het terrein er omheen modelleren?
    Met (kleur)potlood, verf en papier gaan we zichtbaar maken hoe we dit voor ons zien.

16.30 uur Evaluatie van de ontwerpen

17.00 uur Afsluiting van de ontmoetingsdag

 

Om te weten op wie we kunnen rekenen zou het fijn zijn wanneer we opgave krijgen van je komst. Door het invullen van dit aanmeldingsformulier en het overmaken van de eigen bijdrage voor deze dag (richtbedrag € 10,- per volwassene, € 5,- per kind van 4 - 12 jaar) op rekening 54.31.11.733 t.n.v. A.M.Veelo CJ te Den Haag, onder vermelding van "Ontmoetingsdag", ben je van deelname verzekerd en heten we je van harte welkom op onze ontmoetingsdag! Voor opvang van de kinderen kan worden gezorgd.

 

* Potlucklunch: Dit is een begrip dat mogelijk niet bij iedereen bekend is: ieder die komt brengt iets te eten mee voor het aantal personen + 1 waarvoor hij/zij zich heeft aangemeld. Dat wordt uitgestald op een lange tafel, waarna ieder van het ingebrachte eten kan nemen.

 

2. Vladimir Megre is laureaat van de Gusi Internationale Vredesprijs 2011!

Van de Ringing Cedars of tension rings for impotence Russia ontvingen wij de uitnodiging aanwezig te zijn bij de uitreiking van de de Gusi Vredesprijs aan Vladimir Megre op 24 novermber a.s. en bij zijn persconferentie in Manilla, Filippijnen op 23 november. Tevens geldt deze uitnodiging voor ieder die in de gelegenheid is deze festiviteit bij te wonen, zowel journalisten, officials, als lezers van de boeken van Vladimir Megre.

Onderzocht wordt of er een mogelijkheid is om iemand van Anastasiadorp.nl naar Manilla af te vaardigen. Indien iemand graag naar Manilla reist voor dit gebeuren - op eigen kosten - dan is het van belang dat spoedig bij ons aan te kondigen ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en op het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , daar de Ringing Cedars of Russia verzocht is een lijst van vertegenwoordigers te sturen.

Anastasiadorp.nl zal in ieder geval een Gelukstelegram naar Vladimir Megre sturen.

Lees meer over deze prijs en het schema van activiteiten

 

3. Tweede werkweek in Veere

De eerste werkweek op de kwekerij Wagenaar in Veere was een succes!

Er is veel werk verzet om van de kwekerij een wintervaste plaats te maken. Met zowel lokale producten (de strobalen van de buren) als allerlei ‘cradle to cradle’ (hergebruik) producten is er al veel aan isolatiewerk gedaan. Strobalen werden in een leembad ‘gedipt’, er werden spanten voor de regenwerende overkapping aangebracht, daarna dwarsverbindingen, waarop acryl isolatieplaten werden bevestigd. Dakgootbeugels werden gelast en gemonteerd, een sleuf gegraven voor het ’fundament’ van de strobalen muur met piepschuim blokken erin neergelegd.

Helaas belemmerde de later in de week optredende regen de opbouw van de strobalen muur, waarvoor nu een tweede werkweek is gasteiz cup com gepland (zie volgende alinea). Daarnaast is er ook in de tuin gewerkt, de kippen kregen een nieuwe deur voor hun leghok, de Zeeuwse haag werd verder getrimd, plantjes verpot, kasruiten weer op hun plaats geschoven, deuren gangbaar gemaakt en oud gereedschap ontroest en weer bruikbare staat gebracht. De strobalen kregen uiteindelijk onderdak in de kas om daar te drogen totdat ze straks buiten kunnen worden opgebouwd als een mooie isolatiewand. Er werden afgedankte schuifpuien met dubbel glas buitgemaakt in Middelburg, waar een hele straat van nieuwe puien werden voorzien, die straks voor licht en openheid gaan zorgen in de strobalenmuur waardoor de mooie tuin beleefbaar blijft.

 

Kortom, het is prachtig hoeveel werk er verzet wordt als er veel mensen samenwerken! Maar het was niet alleen maar werken, er was ook tijd voor gezellig en lekker eten - iedere dag was dat weer een verrassing - voor diepgaande gesprekken, voor zwemmen in de Noordzee tijdens het prachtige weer van de eerste dagen, voor fietstochten en bezoek aan de iemkerij.

Heel veel dank Annette, Johan Peter, Hiranya, Saivia, Truus, Annelies Albers, Annelies van der Paauw, Ide, Matte Marij, Paul, Joes, Ilse, Ellen, Anneke, Victor, Niek, Margriet, Borg, Wilma, Karen, Maarten, Jan Kees en Ingemarie!

Uit bovenstaand verslag blijkt dat de strobalen muur er nog niet staat en het werk dus nog niet af is. Daarom is er een tweede werkweek gepland van zaterdag 5 tot zondag 13 november op de Kwekerij Veerseweg 68A in Veere. Uiteraard maken veel handen licht werk en maken meer mensen het heel plezierig werk, zoals we tijdens de eerste werkweek hebben kunnen ervaren, vandaar dat wij iedereen weer uitnodigen deze week naar de kwekerij Veerseweg 68A in Veere te komen om mee te helpen Annette’s droom te verwezenlijken, ook al is het maar voor een dag of enkele dagen. Temeer omdat we dan nu al met elkaar ervaren hoe het straks in een Anastasiadorp zal kunnen zijn om met elkaar te leven en samen iets op te bouwen.

Nu de dagen korter worden en de nachten kouder is er door Paul, samen met Tom, Willem, Ishi, Enoha en Saivia, inmiddels achter in de tuin een ruime logeer ger/yurt opgebouwd. Daarin snort het houtkacheltje voor jullie en er kan gezellig en comfortabel verbleven worden onder alle weersomstandigheden. De ger/yurt vult de bestaande en voor velen van jullie inmiddels bekende accomodatie op de kwekerij aan, een matje en een slaapzak mee voldoen dan voor wie erin wenst te overnachten.

(foto ger in tuin)

Om een indruk te krijgen van de geboden hulp en voor hoeveel monden en slaapplaatsen er moet worden gezorgd, zou het fijn zijn als je spoedig opgeeft welke dagen je kunt komen door het invullen van dit aanmeldingsformulier. Overnachten gaan wij dan voor jullie op de kwekerij zelf regelen. Voor het opbouwen van de site is het fijn als je je volledige contactgegevens invult; die kunnen dan als je dat wilt ook op de binnenkant van de site vermeld staan, zodat we elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Heb je je eerder opgegeven voor de eerste werkweek, dan zijn de adresgegevens bekend en kan je in die verplichte velden ‘bekend’ opgeven. Tot ziens weer in Zeeland!

 

4. Workshop Hexagonstrobalenbouw door Tom Rijven

Zoals in de vorige nieuwsbrief is aangekondigd zullen wij - na toewijzing van de locatie voor Anastasiadorp door de gemeente Borger-Odoorn en de provincie Drenthe - beginnen met het pre-fabriceren van de wanden en het dak van het theehuis. Daarvoor zullen wij een grote schuur, annex kapschuur, in Exloo huren.

Bouwdeskundige Tom Rijven, die ons al eerder tijdens het bouwweekend van 2011 een voorproefje heeft gegeven van zijn strobouwtechniek, zal ons van 17 - 25 maart 2012 inwijden in de hexagonstrobalenbouw, waarbij wij gebruik kunnen maken van de groepsaccommodatie De Groenhof (voor 16 personen), die naast de schuur aanwezig is.

Er hebben zich bij voorbaat al enkele mensen voor deze workshop opgegeven. Bij grote belangstelling is er nog een andere groepsaccommodatie in de buurt (18 personen) die erbij gehuurd kan worden. Kamperen op de Camping Exloo of het huren van een zomerhuisje achter Hotel De Hunzebergen behoort ook tot de mogelijkheden.

We maken deze data zo vroeg bekend, opdat niet alleen iedereen die dat wil zich vrij kan maken voor deze belangrijke cursus en mee kan helpen aan de start van de bouw aan het Theehuis van het Ontmoetingscentrum Anastasiadorp, maar ook dat wij tijdig de deelname kunnen inschatten en de groepsaccommodatie(s) kunnen vastleggen, voordat zij door anderen zijn afgehuurd. Het is daarom van belang om je via dit deelnameformulier spoedig op te geven! Ook zij die zich al eerder opgaven, vanwege de gegevens van overnachten en de bevestiging van de komst. De kosten van deelname worden bij het aanmeldingsformulier vermeld, welke kunnen worden overgemaakt naar rekening 54.31.11.733 t.n.v. A.M.Veelo CJ te Den Haag, onder vermelding van "Bouwworkshop".

 

5. Gemeenschapsruimte / Bouwfonds

Om tijdens de start van de bouw op locatie van Anastasiadorp al direct over een comfortabele gemeenschapsruimte te kunnen beschikken streeft de Kerngroep naar de aanschaf van een grote Mongoolse Ger (Yurd) met een diameter van 12 meter (!).

(foto exterieur)

 

We leven in een overgangsfase waarin de oude en de nieuwe wereld in elkaar overglijden en geld zijn waarde en geloofwaardigheid aan het verliezen is, terwijl alternatieven nog onvoldoende erkenning hebben. Daarom zijn wij nog aangewezen op het gangbare ruilmiddel van de Euro en gaan wij een speciale bouwfondsrekening creëren bij de Triodosbank.

 

Ben je niet alleen geïnteresseerd in Anastasiadorp, maar vind je onze opzet ook waardevol en wil je het eerste Anastasiadorp in Nederland steunen, dan is je warme financiële bijdrage van harte welkom op de Anastasiadorp Bouwfondsrekening van de Triodosbank! Je kunt je gift nu al overmaken op bankrekening 54.31.11.733 t.n.v. A.M.Veelo CJ te Den Haag onder vermelding van "Bouwfondsrekening". Bij voorbaat heel veel dank!

 

Deze nieuwsbrief gaat naar de adressen van 800 geïnteresseerden. Het zou toch prachtig zijn als ieder een minimale belangeloze gift zou doen van bijvoorbeeld € 50,- , waardoor dit bouwfonds een start kan maken met het verkrijgen van bouwmaterialen voor de pre-fabricage van het theehuis en de financiering van deze gemeenschaps-Ger!

(foto interieur)

Lex Veelo

 

6. Bouw roundhouse in Cornwall

Drie weken lang ben ik weggeweest uit Nederland om een ‘roundhouse’ te leren bouwen in Cornwall. De bouw werd geleid door Tony Wrench, die al 13 jaar in zijn eigen roundhouse in Wales woont. Hij is degene die dit type huis heeft ontwikkeld, zich inspirerend met vroegere bouwmethodes en Keltische invloeden. Hier zijn wat foto’s van de bouw te zien.

 

Een roundhouse is een rond huis die in zijn geheel kan worden gebouwd met mankracht. De uitgangspunten voor dit huis is eenvoud in materialen en ontwerp, warmte (goede isolatie) en het moet goedkoop zijn. Doordat de materialen (bijna) allen uit de omgeving kunnen worden gewonnen is het bouwen inderdaad erg goedkoop. Er wordt gebruik gemaakt van rondhout, dus ronde palen voor de draagstructuur en voor de reciproke dakconstructie (kijk maar op de foto’s om een beeld te krijgen van wat dat is!). Stammen worden gebruikt voor de muren en leem wordt gebruikt om deze te metselen. Ook kunnen muren worden gebouwd van stro en leem in plaats van stammen.

Deze drie weken zijn voor mij heel leerzaam geweest op meerdere vlakken. Ik heb er leren bouwen, en ook het drie weken lang samenzijn met ‘onbekenden’ om te bouwen was een hele fijne ervaring. We begonnen elke dag met een dans en stemden daarna af op elkaar, met de natuur om ons heen, met wat er die dag zou gebeuren, welke groepen wat zouden doen. Tea time is in Engeland natuurijk heilig en werd goed gebruikt. We hebben in alle rust maar toch gestaag gewerkt, iedereen kon zijn wie hij was en we hebben drie weken lang in harmonie doorgebracht. Bewust hebben we vol liefde gebouwd zodat al deze liefde iedere bewerking zou vullen en het huis ervan zou gaan stralen. Dat iedereen, die er in zou komen, dat zou voelen en daar een stukje van mee zou nemen. Ik heb er heel erg van genoten.

Florence