price of autocad lt 2014 visio professional 2016 purchase online site web

autocad 2010 sales where can i buy autosketch 10 where buy autocad lt 2015 creative suite 6 sales adobe creative suite 6 standard for mac purchase online

Snoei-workshop in Veere

Workshop snoeien

Heb je altijd al meer willen weten over de kunst van het goed snoeien? Een idee krijgen van wat er bij komt kijken op een eigen hectare?

In het eerste weekend van maart 2012 organiseren wij een snoeicursus. Om 'n mooie vorm, goede bloei en vruchtontwikkeling te stimuleren hebben de bomen en struiken ons nodig!

De kwekerij in Veere - bekend van eerdere werkweken en ontmoetingsdag - biedt ons het voordeel dat er heel veel verschillende planten ieder op een eigen wijze gesnoeid willen worden. Doordat veel bomen en heesters, vanwege de onverwachte ziekte en het overlijden van Wim in december 2010, vorig jaar door hebben kunnen groeien, bieden zij ons nu prachtig les- en oefenmateriaal om te snoeien.

Er zijn snoeiklussen voor ieder wat wils:

  • Het fijne werk van druif en fruitbomen 
  • het eenvoudige snoeiwerk van knotwilgen
  • het grovere werk van het trimmen van de Zeeuwse Haag. Deze is aan de buitenkant vorige zomer door de machines van de loonwerker gesnoeid maar heeft aan de binnenkant op veel plaatsen door kunnen woekeren. 
  • Ook zijn er enkele hoge ligusterhagen die een drastische snoeibeurt behoeven. 
  • rozen 
  • vlinderstruiken
  • velerlei meer bijzondere heesters 

Op 2, 3 en 4 maart 2012 houden wij daarom een lang snoeiweekend op de kwekerij van Annette Wagenaar en Johan Peter Teunissen. Ben Baak (uit Drenthe) en Simone Wessel (uit Vrouwenpolder) geven instructie en begeleiden het snoeien. Ben is hovenier en Simone kent alle planten op de kwekerij. Annette weet inmiddels ook veel.

We zamelen een vrijwillige bijdrage in als onkostenvergoeding voor deze snoeiworkshop. 

Vrijdagavond 2 maart begint Ben om 19.30 uur met de workshop in de kas. Je kunt gedurende de dag aankomen op de kwekerij aan de Veerseweg 68 A, 4351 SG Veere. , tel.  0118 02145. Je kunt ook een gedeelte van de workshop komen. Gezellig overnachten is mogelijk in een warmgestookte comfortabele yurt achter in de tuin. Eten doen we deels van de oogst op de kwekerij (pompoen, boeren- en andere kool) en van door de deelnemers ingebrachte potluck aanvullingen. Maaltijden bereiden we gezamenlijk.

Heb je zin om te komen? Je bent dan van harte welkom. Graag even hier aanmelden i.v.m. het aantal slaapplaatsen. Na aanmelding sturen we het definitieve programma naar je toe.

Meenemen:

- snoeigerei, tuinhandschoenen (indien je het hebt)

- slaapzak, matrasje

NB. Voor wie nu niet kan, zal er in de loop van maart / april nog een snoeiweekend volgen. Voor sommige planten is juist een latere periode geschikt om te snoeien.