lightroom 6 for x student license photoshop lightroom 6 apple mac version student discount autocad architecture 2018 sales indesign cs6 for sale oem

how to buy office professional 2016 of autocad 2012 autocad educational license dreamweaver cs6 for apple mac os oem buy inventor professional 2015 for sale online

Bericht uit het Bos 5 Tien maanden in de wildernis - Sneeuwkamp

De dooi begint

Tijdens de nieuwe maan hebben we ons oude winterkamp verlaten om een nieuw kamp op te zetten: sneeuwkamp. Na intensief scouten van nieuwe gebieden hebben we een prachtige en perfecte locatie gevonden: een heuvelige heide vol zon en sneeuw met eilanden van besneeuwde sparren, grenzend aan els-ceder moerassen, een kreek, een meer en oude hemlock bossen bevolkt door vogel, hert, haas en bever. In de schaduwen vonden we de perfecte plekken voor het bouwen van onze sneeuwgrotten.

 

Ten midden van hevige sneeuwstormen hebben we het oude kamp verlaten en daarmee de veilige haven van een winters leven waar ik me volledig bekend, comfortabel en levend in ben gaan voelen. Het winterkamp bracht met de lean-to, winterlodge en talloze craftprojecten en creaties de culminatie van onze ervaringen en inspanningen en daarmee een basis van comfort en flow. Simplificeren en loslaten van het bekende is een wederkerende uitdaging in deze immersie en voor mij persoonlijk op meerdere vlakken. Ik ben er steeds natuurlijker in geworden en zodoende was ik me in deze transitie meer bewust, toegewijd en betrokken dan alle keren voorheen, in de finale van deze grootste initiatie.

Verandering is ROULETTE lAJIKKEEN het enige constante in de natuur en het leven dat zich constant aanpast. Dat weerspiegelt zich in een nomadisch leven, in mij en in het weer dat volledig is omgeslagen: nat, warm, een dik pak sneeuw en de Grote Dooi: - dat zijn de nieuwe omstandigheden (voorheen zonnig, droog en koud). In plaats van tegen deze schoonheid in te gaan, controle uit te oefenen of what does impotence mean mezelf te isoleren ervan, vind ik een eindeloze vrijheid in het plaatsen van mezelf ten midden van al die veranderlijke elementen die groot en krachtig zijn - en vind ik een leven dat in balans is met hen. Het zou wat zijn als een hert de elementen niet zou respecterren, alleen warm water zou willen drinken in de winter en niet mee zou vloeien met de seizoenen en de elementen, ze zou haar Leven laten, het is onmogenlijk om zo te zijn. Hetzelfde geld voor mij en voor ieder mens, want we zijn allen natuur.

De drempel tussen het bekende en onbekende, tussen het geconditioneerde en het natuurlijke intuitieve en tussen controle en vrijheid - die drempel was (en is) beladen met gevoelens van angst en onzekerheid, tot ontwijking aantoe. Die angst is met de tijd tot een waardevol onderdeel gegroeid van mijn zelfkennis alsmede het zelfvertrouwen en Vertrouwen dat ik gewonnen heb iedere keer dat ik over die drempel heen ben gestapt en een groter gevoel in mezelf is ontwaakt. Achter de wolken schijnt de zon zou je kunnen zeggen (op dit moment knipoogt ze er zelfs doorheen).

Afgelopen nacht sliep ik zodoende voor het eerst in mijn sneeuwgrot, gemaakt met eigen handen en voeten :) Een geweldige ervaring en goed gevoel. Er hing een superfijne sfeer bij kaarslicht, het was aangenaam opgewarmd door mijn lichaamswarmte tot boven vriespunt en geisoleerd door de sneeuw. Gelukkig bleef het ook condensdrup-vrij! Mijn dromen waren zeer levendig.

 

- DREAMWORK -

De droomtijd is voor inheemse culturen van gelijke waarde als tijd waarin we wakker zijn. Alles is foods to avoid if you have high cholesterol een continuum en met elkaar verbonden, zo zijn deze ogenschijnlijk afzonderlijke werelden een. Dromen zijn een natuurlijke staat van zijn en waardevol onderdeel van alledag. Oordeelloos, intuitief en vol gevoel  speelt half het leven zich af wanneer het lichaam slaapt. Het hiervan bewust worden, aandachtig en luisterend zijn, heeft zodoende mijn leven op zijn minst dubbel zo rijk gemaakt. Sinds ruim twee manen zijn we in een almaar verdiepende relatie gekomen met onze droomzelf. Ontbloot van de wonderbaarlijke en soms hilarische context van mijn droomwereld openbaart zich een wereld van gevoelens voor mij.

Als ik s'ochtends wakker wordt en opnieuw door mijn droomgevoelens ga wordt ik me bewust van vaak herhalende opeenvolgingen van emoties. Die emotiepatronen komen vaak overheen met hoe ik gewend ben geraak te reageren op confronterende emoties in mijn leven (triggers) en weerspiegelen dikwijls mijn dag. Interessant is te zien waar in de droom emoties veranderen of de sequens doorbroken wordt. Daar valt wat te leren! Vaak gebeurt dat aan het einde van de droom vlak voor ontwaken. Dat bewustzijn, de gevoelens en wijsheid neem ik bewust en intuitief mee mijn dag in, mijn droom-ik wordt immers niet voor niets getriggered. Inmiddels heeft het me zoveel gebracht! Ik ben bijvoorbeeld meer open van geest geworden en heb me sterk verbonden aan gevoelens van vertrouwen en zelfkracht in mezelf en ben me bewust van mijn gevoelens wanneer ik ze voel en waar ze vandaan komen of toe kunnen leiden. Het deconditioneren van sommige van mijn reactieve emotiepatronen met behulp van mijn eigen droom-ik-therapeut ;) is zelfbekrachtend en genezend. Het voelt goed mede omdat er niets zweverigs aan is. Het verbind me met het hier en nu almaar dieper. Een inner-tracking guide die me helpt mezelf te schillen en de vrucht aan het licht te brengen die al in mij geborgen is.

 

Terug in winterkamp bezocht ik dagenlijks een tracking gebied om het verhaal van hert, stekelvarken en haas te beleven dat in de sneeuw geschreven stond. " Moeder Wawashkeshi (hert) en kind bezochten vaak de plek rond de den van Gaag (stekelvarken), aten van de afgebroken Hemlock-snack twijgen dat stekeltje tijdens haar maaltijden uit haar maaltijdbomen liet vallen. De herten sliepen nabij. Waboos (Haas en konijn) waren flink in beweging en grazend, vooral wanneer het erg koud was en vooral niet wanneer de sneeuw vers en diep was. Een natte vacht zonder een al te dikke vetlaag, dat wil je niet in de winter (hier nog een!), blijven bewegen en eten dus. Zo nu en dan verdwenen plots Waboos haar sporen van de vaste plaatsen waar ze zich graag bevond, dikwijls liep Wagosh (vos) dan toevallig even bij... Ook Agidamoo (eekhoorn) was zo snel als Giisis (de zon) haar stralen de aarde deed verwarmen uit de voeten om haar verborgen lekkernijen van red-pine cones en hazelnoten van onder de sneeuw en de grond te halen. En dikwijls veraste ze me dan met een gillend concert als ik iets te onopzichtig of verdwaald in gedachten in het bos was, schreeuwend: "Hee, kom terug, wees aanwezig", gevolgd door een twijg die op m'n voorhoofd breekt. Dan ademde ik dankbaar diep in en liet mijn gedachten varen, en voelde aandachtig met al mijn zintuigen, zo wordt ik mijn omgeving en mijn omgeving mij. 

Het natuurlijk tracken is een wereld voorbij het vergrootglas en alles behalve statisch, het is flow en beleving. Het is het in een oogopslag waarnemen in flow en gericht op het "Becoming" van het geheel rond en in de tracks en het wezen, het leven in de track. Super leerzaam en heelzaam in synergie met het innerlijke tracking (dromen en clanleven)! Stel je een jager verzamelaar voorouder voor van ons voor of een recente aarde broer die nog in oorspronkelijke harmonie leeft, die heeft geen baat in het isoleren van de perfecte track en die tot in het oneinde bestuderen als Sherlock Holmes. Hij zou omkomen van de honger! Hij is een met de cirkel van het leven om zich heen. Voor mij een staat van zijn die nog dikwijls langs gillende eekhoorntjes leidt... Koningswerk is om spoedig Wagosh te slim af te zijn en Wagosh te verassen. 

Voor een aantal dagen achtervolgden we ook een roedel Maiingaan (wolven). Wij en zij waren van gelijk aantal. Ieder van ons was een van de wolven en explorerend door het landschap ondervonden we het ruimtelijk verhaal van hun exploraties opsplitsend en bijeenkomend langs de randen van moeras en bossen met de neuzen een kant op, snuivend in de wind.

 

Ik heb al mijn huiden gelooid en gerookt en ben super geinspireerd door het maken van praktische natuurlijke kleding. En het is eenvoudig, je draagt het zoals het dier het heeft gedragen. In iedere huid is geeerd levensverhaal geschreven en gevuld met aandacht en toewijding van mijn kant - volledige maankwartieren heb ik er mee gezeten en gewerkt. Me kleden met deze huiden verbind me diep met mijn omgeving en zodoende met mezelf, want ik ben waar ik me omgeven door ben.

We hebben een aantal zeer heldere praatcirkels gehad in de afgelopen tijd. Rijk aan ervaringen uit het dagenlijks leven met dezelfde groep mensen voor een bijna voltooide cyclus der seizoenen. Zo kom ik tot een almaar verdiepend begrip van wie ik ben, wat niet zijn is en wat ik hier doe (verbinden met het intrinsieke inheemse mens zijn in me). Een verhoogd zelfbewustzijn helpt me slachtofferschap te doorzien en in zelf-empowerment te transformeren, depressie in betrokken-zijn in het hier en nu, in het verbonden zijn met mijn gevoelens en de waarheid in mijn hart, en die spontaan en eerlijk te uiten in het moment. Als een lege pagina, ontdaan van conditioneringen, van controle, verbonden met het moment en gecentered in mijn waarnemende zintuigen komt het leven om me heen tot leven in mezelf. Zo ben ik mijn cirkel en is mijn cirkel mij - de cirkel als mijn clan, de cirkel als een klein takje dat ik observeer, als de groep bomen waarin ik me te midden bevind, de heide, de vogel, de wind en mijn dodem die altijd met me is tot dit moment nog in het onbewuste. Alles is relatie en verbinding is leven.

Vannacht verscheen in mijn droom voor de tweede achtereenvolgende keer een enorme blauwe vogel, een blauwe feniks die in mij verbazing, passie en vrijheid aanboorde - en een geestgestalte van een man met baard van middelbare leeftijd die naar me knikt en een enorm gevoel van balans en vertrouwen in me wakker maakt. Al dat is de rijkdom van mijn leven en ik ben het dankbaar. 

- Aho -