autocad 2013 apple mac version for sale fireworks cs6 sales acrobat pro oem buy

purchase windows 7 adobe photoshop cs6 extended student edition educational zbrush 4r7

Alsnog schot in plan voor Anastasiadorp bij Valthe

Dagblad van het Noorden, 12 juli 2012, pag. 26

Initiatiefnemers kunnen goede plek uitzoeken

 

Door Bernd Otter

Valthe  De kans dat er een Anastasiadorp verrijst in het Hunzedal bij Valthe is Short frenulum of the prepuce een stuk gestegen. De plannen voor de bijzondere, zelfvoorzienende leefgemeenschap hebben anderhalf jaar op een laag pitje gestaan door bezwaren bij de provincie Drenthe. Woningbouw in de lupo italiano Hunzelaagte past niet in het provinciaal beleid.

 

Valthe

Bestuurlijk overleg tussen gedeputeerde Rein Munniksma en how many vasectomy reversals fail wethouder Jacob Bruintjes van Borger-Odoorn heeft de bestuurlijke rimpels gladgestreken. Volgens de wethouder staan alle neuzen weer in dezelfde richting. Het gaat namelijk niet om gewone woningen, maar om onderkomens die gemaakt zijn van lokaal beschikbaar bouwmateriaal.

Het is volgens Bruintjes nu aan de initiatiefnemers om een goede plek uit te zoeken en de grond te kopen. Vervolgens moet het bouwen van het ecologisch dorp in het bestemmingsplan mogelijk worden gemaakt. Er gaat nog geruime tijd overheen, maar de plannen van de stichting Anastasia staan volgens Bruintjes fier nog overeind.

Afgesproken is wel dat dit het enige Anastasiadorp wordt in Drenthe. Andere ecologische woongemeenschappen krijgen daarmee ook geen kans meer in  Borger-Odoorn. Daarmee lijkt het doek gevallen voor het idee van de stichting PRO om tussen Valthermond en Drouwenerveen het ’Hunzedorp’ te bouwen. Dat dorp had eveneens een duurzame opzet, maar lijkt nu elders meer kans te maken. Bruintjes: "We gaan er in ieder geval niet op wachten."

@

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.