autocad lt 2018 student price web site adobe acrobat 9 pro purchase online illustrator cc sales cost 6 mac version

autodesk autocad 2015 product key cs6 light illustrator cs6 light price how much is microsoft excel 2013 like this zbrushcore mac os for sale online my company more help

Ben blogt ~ # 3

Update van de ontwikkelingen in en rond 
ons dorp, visie en  achtergrondinformatie.

Explosief.

Na slechts drie maanden is ons terrein veranderd in een zee van bloemen.

 Veelal “onkruid “ dat, als het straks gaat uitzaaien nog wel; voor de nodige problemen kan gaan zorgen.

Maar nu zorgen al die bloemen voor een veelheid van insekten, bijen, hommels, vlinders, het is een gezoem van jewelste. 

Veel perzikkruid met z’n rose gloed, de witte klaver die we in het voorjaar hebben gezaaid, ook staat er phacelia, een bijenplant bij uitstek, en gele en witte koolachtigen.

De gerst en haver hebben het echt moeilijk en kunnen niet opboksen tegen de ‘meelbomen’, een meldesoort die meters hoog is geworden. De oogst kan als verloren worden beschouwd, misschien is er nog wat met de hand te oogsten voor eigen gebruik.

Verder nog veel aardappelen, die de zachte winter hebben overleefd en weer zijn gaan groeien.  Ze hebben een redelijke opbrengst en zijn al door de harde werkers gegeten.

Een rondje om het perceel lopend zien we reeën staan,  lekker knabbelend op de blaadjes en een haas zoekt een veilig heenkomen.  In slechts drie maanden is er een oase ontstaan temidden van het lege cultuurlandschap, zou niet elke boer zo’n strook bloemen moeten aanleggen ten behoeve van de natuurontwikkeling?

De moestuin heeft een omheining van latten verticaal met tussenruimten van ongeveer tien tot twintig centimeter  gekregen om de dieren buiten te houden, verbazingwekkend dat een paar van die latjes zoveel meer beschutting kan brengen.  Zodra je de cirkel binnen komt voel je direct dat het warmer is en meer beschut. De gezaaide en geplante gewassen doen het goed al staat de tuin lang niet vol, daar waren we een beetje te laat mee dit jaar, een goede planning voor het volgende jaar is hier wel nuttig en wenselijk.

De zaden van deze rucola planten zijn even in de mond gehouden om ze goeie intentie en power mee te geven om vervolgens met de hand te worden gezaaid.
Deze planten groeiden als kool en de smaak van slechts één blaadje rucola was voortreffelijk sterk!