'n Korte Impressie van 't Anastasia~festival in Duitsland

In Oost~Duitsland vond er op 7 tot en met 10 september 2017 een heus 'Anastasia'~festival plaats. Met de jaarlijkse roulatie van de locaties over heel Duitsland was het festijn ditmaal in Windberg Beichlingen Thuringen georganiseerd. 

Wij waren erbij!

 

Van heinde en ver kwamen de Mensen naar dit festival, uiteindelijk waren er zo'n 600 á 700 Mensen bijeen voor één of meerdere dagen op dit riante bosrijke terrein dat lang geleden voor militaire doeleinden was gebruikt.

Er waren tal van lezingen, workshops, muziek en andere activiteiten. Er kwamen diverse thema's aan bod zoals het bouwen van levende huizen, het cultiveren van de aarde, beoefening van diverse ambachten & kunsten zoals houtsnijwerk en vilten, het vinden van je wederhelft (zoals met een soort van vrolijke muzikale volksdans waarbij je op een leuke openhartige & waardige manier vrij eenvoudig met meerdere Mensen contact kunt maken.), noem maar op. Met veel liefde, compassie en plezier deelde de Mensen hun kennis en ervaringen. Elke avond waren er meerdere plaatsen waar men bij een kampvuur kon vertoeven al dan niet onder het genot van een diversiteit aan muziek.  

Op de open dag de komende zondag 5 november 2017 zal er ook ruimte zijn om vragen omtrent het festival van onze oosterburen te beantwoorden. Ik zal een lijst uitprinten waar de Mensen hun gegevens kunnen achterlaten als ze geïnteresseerd zijn volgend jaar ook mee die kant op te gaan en wellicht samen wensen te reizen.

Tijdens het festival is er een professionele cameraploeg in de weer geweest om de mooiste beelden digitaal vast te leggen. Op de website http://anastasiafestival.org/ wordt aangegeven dat ze bezig zijn al dit beeld en geluidsmateriaal verwerken alvorens ze dit (binnenkort) publiceren. Wanneer ik er meer van weet zal ik een link plaatsen op de Nederlandse site.

 

Er waren uiteindelijk op het laatste moment nog wel wat wijzigingen in het programma, zo hebben wij zaterdag en zondag verschillende locaties verteld over het Nederlandse initiatief in Drenthe. Er was veel interesse en er werden ook vele vragen gesteld.

 

Over het hele terrein hing een bijzonder ontspannen en natuurlijke sfeer.

 

 

In het bakhuis, daar waar we op zaterdag de eerste presentatie hielden werden de groenten en vruchten verzameld die de bezoekers uit hun eigen tuin hadden meegenomen. Op zaterdagmiddag werden al deze prachtige giften op het grote veld als een heus gigantisch kunstwerk gepresenteerd. Men vormde met z'n allen een grote cirkel hieromheen, dankte voor deze overvloed en vervolgens gingen velen Mensen aan de gang om er een feestmaal van te bereiden voor iedereen.

 

Op de laatste dag werd er door de Mensen een lindeboom geplant als aandenken voor het festival op deze fijne plek.

 

Terug naar Nederland

 Enne ja, je houd er al snel de leukste
internationale contacten aan over!