p9ologic zbrush 4r7 apple mac version for mac os x student

Bericht uit het Bos 1

Bericht uit het bos - de eerste twee maancycli in de wildernis

Aaniin!

Dit jaar leef ik voor een volledige cyclus der seizoenen in het bos, beschut door Den, Esp, Maple en Ceder, omgeven door Moeras en Meer in het oeroude land van de Odjibway in het grote continent van het Westen. Hier heeft het heilige web van het leven me in haar opgenomen. Fijn rag verbindt me in mijn levensruimte met alles en alles met mij.

Moeder Aarde voorziet ons allen. Mijn lippen kussen het meer en mijn spiegelbeeld vult lachend mijn mond met zoet water. Wilde planten voeden mij en ik voed de aarde met mijn lichamelijke offers. De balsem spar heelt mijn wonden en geeft me warmte. Vuur ontspruit uit mijn handen en de frictie van het krachtige hout van Grootmoeder Ceder brengt het verwarmende licht. Iedere nieuwe zon brengt nieuwe symfonie, ieder moment leeft.

Tweemaal heeft Grootmoeder Maan (Nogomiish Giizis) nu haar cirkeldans met de Aarde en de Zon doorlopen sinds ik Hier ben. Gewekt door het eerste krieken van de vogels, nog voor de Zon zijn licht over de horizon tilde, ben ik samen met mijn vier Clan-genoten erop uitgetrokken. Een trektocht met de ochtendzon als gids in onze rug heeft ons van ons kamp naar het support centrum gebracht. Dit maandelijks ritueel geeft ons de gelegenheid om voor de loop van de Zon rond de Nieuwe Maan contact te maken met de buitenwereld d.m.v. internet en om met onze inspiraties en vragen rond de thema's die ons bezig houden de rijke bibliotheek hier door te spitten.

Vandaag voelt als een gezegende en mystieke dag voor mij. Het is een dag waar we onze verhalen kunnen delen, support vinden en de stemmen van geliefden kunnen horen. Zoals iedere dag vol magie is, zo toverden de Elementen deze ochtend bij ons uitvaren in Co-creatie met het Leven een stille muziek over het Meer, mistig van toon. Onze schimmige silouetten losten op in de ruimte , omgeven als we waren door parelachtige damptranen van het Meer. Ontvangen in de boezem van het Meer mogen we Nu opnieuw ontwaken met de wedergeboorte van de Maan; onze vleugels spreiden zoals de Libelle me heeft laten zien toen ze uit haar cocon kroop. Een magisch stilstaand moment, waarin mijn blik gesloten lag in dat van Hert, is de opmars tot dit schrijven geweest. Mijn buikje is rond van noten, bosaardbei, madeliefbloemen en fuzzy leaf. Hert zag me in die momenten en zegt me mijn verhaal met jullie te delen, zodat jullie mij kunnen zien zoals Hert me in die momenten zag.

Awakening Moon
Eerste Maancyclus van het Groene seizoen.

De laatste sneeuw van het Witte seizoen leidt onze geboorte hier maagdelijk in waarna we ons nieuwe leven ingroeien synchroon met het spruiten en knoppen van de nieuwe lente. We worden begeleid door behendige gidsen en gerespecteerde Ouderen. Zij begeleiden ons naar wat in onze levenspraktijk naar voren komt. Ze laten onze eigen vragen ons leiden (naar nieuwe vragen) en geven vaak geen directe antwoorden - "Be as a Question";"Wees als een vraag" - is het credo waarin we empowerment en uitdaging vinden.

Als ik vraag: "Wie is deze plant?" Dan krijg ik geen naam als antwoord van de plant, die net zo goed mijn gids kan zijn. De plant vraagt me terug om haar te zien: "Hoe zien m'n bladeren eruit, mijn vezels, mijn stengel, mijn geur, smaak, wie groeit hier met mij samen, wat bieden mijn kwaliteiten jou? En wie ben jij?" Iedere keer als we elkaar tegen komen vraagt ze me nieuwe en oude vragen en altijd zijn de antwoorden anders. Relatie is het toverwoord en essentieel in de afstemming met het hier en nu.

Nijverheden resulteren in prachtige etenskommen, manden, packframes en kookgerei van verschillende komaf, zodat we al snel onze meegenomen spullen kunnen opgeven: een eerste stap naar zelfvoorzienendheid is een feit. Met iedere nieuwe Zon en nieuw Idee komen we meer en meer tot het begrip van onze plek in het Geheel en dat de Moeder Voorziet.

Met het vorderen van het prille groeiseizoen vult mijn schaal zich steeds meer met de planten van om me heen en minder met dat wat ons eens per drie zonnen met een food drop van buiten wordt geleverd. Wild water leren we in stappen drinken, iedere dag een slok meer. Nu kan ik van al het water hier drinken en is mijn lichaam gewend aan de afstellingen van micro-organismen.

Het voor mij hernieuwde contact met het Dier in met name het (Native) dieet heeft me als vegetarier-verzamelaar-tuinier prachtige processen en confrontaties opgeleverd in de omarming van een jager-verzamelaar bestaan. Noten, fruit, veel wilde planten, eieren, Beervet, Vlees en Vis hebben in mij fysiek, emotioneel, intelectueel en spiritueel een balans moeten vinden. Aan de hand van de kleur, de structuur en de vorm van mijn uitwerpselen als ook met de talloze kleine en grotere wondjes die we oplopen bouw ik een begrip van en relatie met mijn eigen lichaam en leer naar Hem te luisteren en goed met Hem samen te leven.

Tijd heeft de datum en de seconde hier snel uit het oog en uit het hart verloren en de Zon, de Maan en de tijd van dagelijkse routines overgenomen. Zo ook de ruimte en afstand, zij nemen meer fysieke reƫle proporties aan, zoals de lengte van lichaamsdelen.

We onderzoeken talloze manieren van koken op het vuur, met hete stenen, rauw, met mos gestoomd of Chronic pharyngitis Buy Zithromax in de as. Na een lange trektocht om wilde lenteuien te verzamelen onderzoeken we allerlei manieren van bewaring wat niet eenvoudig is dia panamericano de la farmacia in een vochtig en warm klimaat. We leren op een veilige/bewuste manier omgaan met onze tomahawk, een crooked knife en een simpel mes. Eerste hulp en hygiene en afval zijn belangrijke onderwerpen en we ontwikkelen een enorme behendigheid met onze kano's.

We maakten een pad door het moeras met omgevallen bomen die we zelf velden en vastpinden en zijn begonnen met Hide-tanning. We hebben Raw-hides bereid voor vele doeleinden en een drum als doel voor mij.
Dat brengt me op de muziek in mij. De muze is volledig geabsorbeerd in de eindeloze melodien die de ruimtes hier vullen. Een nederigheid om geluid te maken maakt me stil en sensitief voor de stemmen van wat hier al leefde voordat ik er was. Tijdens intieme momenten vloeit zang uit mn keel en direct uit mijn Hartencentrum dat mijn aanwezigheidsgraad oneindig verhoogd. Exploratie van die geheime concertzalen is net zo belangrijk als het ervaren met al mijn andere zintuigen van wat is.

Een van de meest belangrijke aspecten van deze ervaring is de ervaring van Circle Consciousness - Cirkel Bewustzijn. De stroom van ons leven en de mate van comfort is sterk verbonden met onze mogelijkheden om samen te werken als een groep. We leren om eerlijk, open en respectvol te zijn in ons uiten en het luisteren naar de ander. Het circelbewustzijn van onze clan, en in het groot van de cirkel van alle relaties van leven om ons heen, is als de magie van muziek.. waar alle stemmen in het orkest in een toverachtige atmosfeer harmonieƫren die meer is dan de som der delen.

Het is een maan geweest van groei en omarming van deze levenswijze en het verbinden met waarom ik hier ben. We hebben afscheid moeten nemen van een van ons oorspronkelijk zessen na deze maan. Hij verliet de dans met een dot uitdagingen voor zijn nog jonge pad. We eren zijn beslissing en wat hij heeft gebracht voor de cirkel.

De eerste maan was de maan van aankomen hier en de drempels van kou en hitte, van 'oncomfortabelheid' door te lopen. Ik ben vele nieuwe ervaringen rijker, te veel om in deze woorden hier uit te drukken.

Libelle Maan / Strawberry moon
Tweede Maancyclus van het Groene seizoen.

Na de maan van ontwaking volgt een periode van transformatie en feest. De Libelle, de Mug en de Hertenvlieg ontwaken als larven, barsten bij de start van deze Maancyclus uit hun voegen om de wereld hun verhaalliederen te zingzoemen. Het aanschouwen van hun massale bevleugelde hergeboorten resoneren in mij verder. Met volle Maan ontvingen we twee Ouderen uit Hawai: Iokeppa en Ainet. Zij vertelden Krachtige verhalen en herinnerden mij van Krachten die in mij zelf leven.

De eerste is de kracht van zang, van Chanting als uiting van dankbaarheid en versmelting met het moment. Hawaiiaanse mannen chanten eindeloze liederen als ze uitvaren op zee om de wolkformaties en alles wat ze tegen komen te beduiden. Als ze na de vangst terugwillen dan chanten ze omgekeerd en komen altijd thuis.
Het tweede wat me hergreep is f-children.com het luid en duidelijk uitspreken naar het Universum van m'n geachten daar het Universum hoort en altijd antwoordt. In het verwoorden erken ik en open ik mezelf om te ontvangen. Het woord is Krachtig, de Adem (-Ha) is Krachtig. Die nacht zong ik uit volle borst een gebed dat de landen om me heen vulden en aan het eind ontving ik in het zeggen wie ik ben, de betekenis van mijn Voor- en Achternamen.

Ik draag Diederik, Arthur, Rutgerzoon, Saeijs & Hoes. Diederik is Leider van het Volk. Diederik is een Kracht die me in staat stelt om alle Krachten in mijzelf er te laten zijn en met Vertrouwen te bekrachtigen om te bloeien in Evenwicht. Ik draag de kwaliteit van de Koning van de ronde tafel. Arthur is de (mijn) kleine en grote broer van iedereen. Arthur geeft me Kracht om iedereen te zien en te zijn in de Cirkel en met al mijn relaties om de tafel zitten als gelijken en onze Krachten in Harmonie bijeen brengen. Ik ben Rutgerzoon, zoon van Speerwerper. Ik ben de zoon van Rutger en van Marion. Ik sta in de lijn van mijn Voorouders. Ik ben de Bloesem aan de boom, de Vrucht van allen die mij voor zijn gegaan om te bloeien in het Leven Hier en Nu en ben er om Krachtig en Prachtig te zijn. Ik en de mijnen zijn Saeijs, het zaad van de wereld, zonen en dochters van de Vader en Moeder. Wij zijn als kiemzaden in staat leven en kracht te brengen naar daar waar schaarste heerst. Ook draag ik samen met andere mijnen de kwaliteiten van Hoes. Als Hoes dien ik als beschermlaag en als voedingsoffer voor het zaad. We schitteren in vele vormen en zorgen voor de juiste conditie voor het uitkomen van het zaad.

In deze krachtexplosie heeft de komst van de zomer het leven alom in bloeiende staat gebracht. De planten zijn op hun best nu en het groen is in overvloed aanwezig. Ik ga graag naar de Maple Heuvel waar zich zoete bossen met nog zoetere velden afwisselen. Daar kom ik genieten met de bosaardbeien. Ik kruip op handen en voeten door dit microlandschap, verborgen onder haar drie bladeren vind ik haar kinderen. Zij is de voorbode van framboos, braam, kruisbes, bosbes, appel en zo velen meer die hier in het wild groeien. In mijn relatie met hen droom ik soms weg naar de tuin van mijn vader in Nederland, waar we vol trots en liefde onze bessenstruiken en appels onderhouden. Hier groeit alles in het wild en in enorme overvloed. Alles wat ik zou willen tuinieren is hier al!

Wellicht het meest centraal in deze maand was Hide-tanning. Midden in het proces van het maken van de rekken voor het uitrekken van de huiden ontvingen we 4 verse 'roadkills' - aangereden herten. Aan ons de eer om hun huid te nemen en hun vlees en botten tot handelbaarheid te snijden. Na een intiem proces van skinnen, slachten, bereiden, eten en de huid tannen delen we nu samen onze eerste tanned huid. Dit was mijn eerste ervaring met hide-tanning, een eeuwen oude kunst die me verbind met de wortels van de mensheid.

Een ontsteking in mijn vinger die niet weg wilde gaan daagde me uit nog beter voor mijn lichaam tezorgen. Remedie vond ik gelukkig in hete stenen en koud mos i.p.v. antibiotica en ziekenhuizen.

De eerste geslaagde vuren door middel van boog en frictie hebben zich pas voorgedaan en onze kommen vullen zich met zelfgevangen vissen en knaagdieren uit onze traps. Na de laatste dag Tannen aan mijn tweede huid vertrok ik voor mijn tweede visavontuur van die dag, mijn eerste dag dat ik viste. Ik zwom, schreef een brief, at aardbeien en viste maar ving niets. Ik kwam terug in het kano kanaal maar zie in dat ik mijn schoenen heb laten liggen op de Maple Heuvel. Ik bracht een offer aan het meer, een paar haren van mijn lokken. Dat mocht vandaag de dag zijn dat ik er klaar voor ben. Een paar momenten later was het beet. In confrontatie met Leven en Dood was het een stil en intiem moment met de vis. Direct daarna barste een Chant uit mij voort van een ongelofelijk gevoel van connectie. De natuur voorziet me!


De Roots - Contact.


Ik hoop mijn verbintenis met ieder van jullie nieuw leven in te blazen. Jullie zijn me allen zeer dierbaar. In het verbinden met de wortels van het leven hier in de natuur, resoneert een verbondenheid met waar ik vandaan kom in het leven. Mijn familie en vrienden zijn me zeer dierbaar. Ik hoop met deze maandelijkse updates een brug te bouwen tussen mij en de mensen die me dierbaar zijn. Een brug die me met jullie verbindt en jullie in staat stelt me te kunnen zien hier, en voor mij om gezien te worden. Jullie bestaan is mijn support in de moeilijkere momenten. Je kan me het best per post bereiken, die krijg ik eens per 8 zonnen. Ik zou het geweldig vinden post van jullie te mgen ontvangen en te horen hoe het met jullie is.

Ook wordt er door de gidsen een online blog bijgehouden over onze yearlong wilderness immersion. Hier is de link: http://teachingdrum.org/wildernessguidechronicles.html#latest .

Moge je je gekriebeld voelen om me te schrijven en voel je alsjeblieft vrij om dit bericht door te sturen naar gemeenschappelijke en nog niet gemeenschappelijke relaties die wij samen delen, met wie je mijn verhaal zou willen delen.

Een oneindig moment van connectie en tot de volgende Nieuwe Maan,

Diederik Saeijs
Teaching Drum Outdoor School
7124 Military Road
Three Lakes, WI 54562-9333
USA